ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«Anatomia d'un fantasma»

Programacion TV

Anatomia d'un fantasma
Información:
SC
Descripción:
Una coproducció de Televisió de Catalunya i Canal Sur Televisión amb Centre Promotor de la Imatge i Background amb la col?laboració de l'ICIC, l'Institut Català de Finances i la Junta de Andalucía.Francisco Elías Riquelme va néixer a Huelva en 1890 i va morir a Barcelona el 1977 en el més absolut dels oblits. Entre ambdues dates s'obre un viatge al cor de la història del cinema espanyol.
La seva trajectòria professional bé podria exemplificar el que va significar ser pioner del cinema. Acostar-se a la seva biografia és endinsar-se en les particularitats de períodes significatius de la història de la indústria cinematogràfica espanyola i més concretament, de la catalana.
Francisco Elías va estar al París del cinema mut juntament amb altres pioners catalans, va estar present de manera rellevant en el cinema de la Dictadura de Primo de Rivera, en el cinema de la Segona República, en el cinema de la Guerra Civil Espanyola, en el cinema de l'exili (en els anys daurats de la cinematografia mexicana), en el cinema franquista, i sobretot va ser art i part en el pas del mut al sonor, primer donant a llum a la primera pel?lícula parlada del cinema espanyol, 'El misteri de la Porta del Sol' i després engegant els primers estudis sonors a Barcelona, els Estudis Orphea.
El documental està realitzat a tres veus: la del propi Elías, la del narrador i la dels entrevistats, un grup de crítics i historiadors cinematogràfics de l'un i l'altre costat de l'Atlàntic que posen en el seu lloc la trajectòria professional de Francisco Elías així com de persones del seu entorn barceloní immediat que ens desvetllen la seva dimensió vivencial.

Valoración:

1 2 3 4 5

(0 votos)

Comentarios

Comentarios