ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«Cap a l'eternitat »

Programacion TV

Cap a l'eternitat
Información:
Descripción:

En el context del desastre nuclear del Japó, Sense ficció emet un documental polèmic sobre la viabilitat i els perills que envolten l'emmagatzemament dels residus nuclears generats al planeta.

"Into eternity", dirigit pel danès Michael Madsen, explica que cada dia s'emmagatzemen una gran quantitat de residus radioactius de manera provisional. Aquest material, provinent de les principals plantes nuclears, pot rebre les conseqüències dels desastres naturals, humans o dels canvis de la societat. Per aquesta raó es planeja construir a Finlàndia el primer dipòsit nuclear excavat directament a la roca: un sistema enorme de túnels subterranis que haurà de durar tot el temps que els residus siguin perillosos, és a dir, 100.000 anys. Però com s'aconseguirà que es mantinguin així, ben segellats, sense que impliquin gens de perill per a l'ésser humà? El documental viatja a les entranyes d'aquest magatzem nuclear i del futur nuclear de la humanitat.
Quan el magatzem finlandès sigui ple de residus radioactius caldrà segellar-lo perquè no es pugui obrir mai més. Això és el que es pretén, però es pot assegurar completament que serà així? I com és possible advertir les generacions que ens succeiran sobre tot aquest material, nociu i mortal, que els deixem en herència? Com els previndrem d'aquestes "piràmides" del nostre temps? Entendran el nostre missatge i respectaran les nostres instruccions?
Mentre les màquines excaven la roca per construir-hi el magatzem, el director del documental parla amb experts que intenten trobar solucions per a aquest problema, el dels residus nuclears, per preservar els humans i l'ecosistema dels possibles perills que poden derivar d'una mala gestió.

Valoración:

1 2 3 4 5

(1 votos)

Comentarios

Comentarios