ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«El Barroc »

Programacion TV

El Barroc
Información:
Descripción:

En aquesta sèrie espectacular de tres episodis explorarem la tradició barroca en diverses de les seves localitzacions clau. El barroc es va iniciar a Itàlia i es va estendre com la pólvora arreu d'Europa i més enllà de les seves fronteres. El crític d'art Waldemar Januszczak ens convida a visitar els millors exemples d'aquest estil i ens explica la història que amaga cada peça.

El primer episodi comença a la basílica de Sant Pere, a Roma, on es detalla el naixement de la tradició barroca i la seva propagació fora d'Itàlia.

El segon episodi segueix el rastre de la cara fosca del barroc a Espanya, centrant-se especialment en la ruta de pelegrinatge fins a Santiago de Compostella i en els màxims exponents de la pintura: Velázquez, Caravaggio i Zurbarán. Tot seguit passem a Bèlgica i Holanda per descobrir celebritats de la talla de Rubens i Vermeer.

El tercer episodi tracta del barroc nacional mitjançant una anàlisi de la tradició barroca a la Gran Bretanya que arriba al seu punt àlgid amb Christopher Wren i la icònica catedral de Saint Paul.

Valoración:

1 2 3 4 5

(1 votos)

Comentarios

Comentarios