La fotògrafa de Riga

Cerrar

La fotògrafa de Riga

ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«La fotògrafa de Riga»

Programacion TV

Información:
Descripción:

Inta Ruka és una de les fotògrafes documentals més notòries d'Europa. Al llarg de 30 anys ha estat copsant instantànies d'una bellesa inquietant en les cares de Letònia. En aquest documental, el director guardonat Maud Nycander retrata la seva amiga i companya que, malgrat el seu renom, encara treballa fent la neteja a l'ambaixada sueca de Riga. El documental també descriu un país que viu de ple un canvi transcendental.

Inta Ruka va néixer a Riga el 1958. De joveneta li van regalar una càmera i ella s'ha passat dècades fotografiant gent en el seu entorn natural, bàsicament al seu poble natal de Balvi, a l'est de Letònia, i en un edifici de fusta dilapidat a la part vella de Riga. Les fotografies són retrats personals de gent corrent del país. En blanc i negre, i preses amb llum natural, totes les instantànies amaguen un atractiu únic per a l'espectador. Ruka va fer el salt a l'escena internacional ara fa deu anys, però encara forma part del personal de neteja de l'ambaixada sueca de Riga.

La història d'Inta Ruka també documenta les transformacions radicals que ha viscut Letònia en els últims 20 anys. Coneixerem la seva mare i el seu fill adolescent, dues persones de generacions diferents i de mons diferents: des dels camps de treball siberians fins a roba de disseny i jocs d'ordinador. I entremig d'ells hi ha la mateixa Ruka, que no es vol deixar perdre la seguretat de la feina com a dona de neteja malgrat la seva brillant carrera com a fotògrafa.

Valoración:

1 2 3 4 5

(1 votos)

Comentarios

Comentarios