La Granja

Cerrar

La Granja

ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«La Granja»

Programacion TV

Información:
SC
Descripción:
La televisió mostra els fets, la vida i la comunicació entre els collectius dels éssers vius. De la mateixa manera que ens mostra la vida de les persones, també pot mostrar la dels animals. Només cal reunir-los i deixar que facin. Les cmeres enregistraran per mostrar després.
'La granja' és un documental francs que ens mostra la vida d'un grup d'animals domstics, a través de les imatges captades per les cmeres de televisió installades dintre d'un terreny especialment habilitat com a corral, per amagades de la visió dels seus habitants. TV3 oferir dissabte, dia 30, aquesta recreació de la vida de la comunitat animal.
Un grup ampli d'aus i mamífers són tancats en un espai ampli, amb terreny suficient perqu tots puguin desenvolupar fcilment la seva vida. Allí passen un any de convivncia forçada mentre les cmeres els van enregistrant. El resultat d'aquesta observació es concentra en el film 'Tapage dans la basse cour', un documental de 45 minuts, produt per a la cadena pública francesa France 3 per Dominique Garing, i realitzat per Laurent Charbonnier, sota l'assessorament científic del professor Jean-Michel Faure.
La intenció dels autors del documental és doble: reflectir la convivncia entre els animals i trobar respostes al per qu de les imatges captades per les cmeres situades en punts estratgics del corral. La veu en off del locutor que documenta les imatges és el contrapunt de la veu dels animals, del seu llenguatge de crits.
Les imatges de 'La granja' ofereixen alguna cosa més que situacions bucliques, i saltirons i crits d'animals amb aspecte domesticat. Planteja preguntes ben senzilles, que pot fer-se qualsevol persona que conegui i estimi els animals: Qu en sabem, realment, de l'nec, del gall dindi, del conill, del pollastre, de l'oca, del colom? Cóm es relacionen? Quina jerarquia estableixen? Es manifesten els seus instints salvatges?...
El documental procura donar resposta a totes aquestes preguntes, amb el descobriment de les relacions i actituds que regeixen al món del corral. Les imatges ens aporten els episodis més comuns d'aquest món animal: la jerar- quia, la competncia, la busca del menjar, l'ostentació, la reproducció, l'educació dels petits, els enfrontaments, les caceres i la mort.
'La granja' és un film en qu els únics protagonistes són el grup d'animals tancats al corral un any, on l'home només va entrar per fer la reposició del menjar.
A més de la barreja entre l'inters científic i rigorós de l'argument del film, i la situació cmica que plantegen determinades seqüncies, 'La granja' porta els televidents a mirar els animals d'una manera diferent: els animals són més que un senzill 'producte de granja'. Són uns sers vius amb sentiments propis, que també provoquen sentiments a les persones.
'La granja' ajuda a veure d'una manera més humana els animals.

Valoración:

1 2 3 4 5

(1 votos)

Comentarios

Comentarios