ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«Passatgers»

Programacion TV

Passatgers
Información:
SC
Descripción:
'Passatgers', un programa que vol fer un retrat dels pa?s de parla catalana, a través de les imatges que l'escriptor anglès Matthew Tree capta viatjant sobre rails, en tren, tramvia o metro. Al llarg de 6 recorreguts, Tree reflexiona en veu alta i condueix els diàlegs amb els companys de viatge o amb les persones amb què es troba en les parades que fa pel camí. Tot plegat, un programa per oferir una mostra de la geografia física i humana del nostre entorn.
'Passatgers' és una producció de TV3, amb 6 capítols de 40 minuts. És una nova aposta de TV3 que combina gèneres televisius: des de l'entreteniment, amb els seus llenguatges i formes diverses, fins al documental, amb un llenguatge molt concret i rigorós; des del diàleg fins al monòleg; des de l'entrevista a la conversa. Tot, a més, amb el contrapunt d'un altre tipus de llenguatge: el de la música. 'Passatgers' no és un programa de viatges. Els viatges són una excusa i un recurs que permeten a Matthew Tree mostrar el país. A l'interior dels trens o els altres elements sobre rails, a les poblacions on fan parada, ell és per als espectadors el conductor del comboi imaginari en què es converteix cada programa per mostrar-los el paisatge físic i humà.
Matthew Tree viu a Catalunya des del 1984. Va començar a publicar en català el 1990. De les seves publicacions d'aleshores cal destacar el llibre publicat l'any 2000, 'CAT. Un anglès viatja per Catalunya per veure si existeix', escrit a partir de les seves experiències d'un viatge d'un mes en transports públics, en què ofereix una visió poc ortodoxa de Catalunya. Amb aquest coneixement profund del territori, però mantenint el distanciament i la ironia pròpia del seu origen londinenc, ha condu?ara 'Passatgers', en què fa parlar la gent, manifesta els seus sentiments, reflexiona i busca aconseguir un objectiu en relació amb el tema de fons de què es tracta en el capítol

Valoración:

1 2 3 4 5

(0 votos)

Comentarios

Comentarios