ABC.es

laGuíaTV

patrocinado por .

«Per què parlem?»

Programacion TV

Per què parlem?
Información:
SC
Descripción:
Una nova generació de lingüistes està desentranyant els secrets de com i per què hem desenvolupat aquesta extraordinària habilitat pel llenguatge.
Arreu del món es parlen 6.000 llengües diferents i una persona normal pronuncia 370 milions de paraules al llarg de la vida. Però, d'on prové el llenguatge? I com i per què vam aprendre a parlar?
Horizon conversa amb el doctor Simon Kirby, de la Universitat d'Edimburg, que mitjançant xiuxiuejos en xinès ha demostrat que, si fem que la gent adopti un llenguatge 'alienígena' inventat, podem començar a entendre on s'origina el llenguatge i com es va transformant a mesura que passa de generació en generació.
Esbrinar l'origen de la nostra capacitat per parlar ha inspirat un científic a prendre mesures radicals. Horizon visita Deb Roy, que ha convertit una casa a?ada en un suburbi de Boston en un laboratori lingüístic on ha enregistrat cada segon dels tres primers anys de vida del seu fill. Estudiant amb detall com el seu fill va aprendre a parlar, Roy espera comprendre millor el procés mitjançant el qual adquirim el llenguatge.

Valoración:

1 2 3 4 5

(0 votos)

Comentarios

Comentarios